BACK

Αρνάκι στη λαδόκολα

Το μαγείρεμα στη λαδόκολλα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει το κρέας σας "λουκούμι". Καθώς είναι ένας τυπικός μεσογειακός τρόπος ψησίματος είναι επίσης ευρύτατα γνωστό ως γιούλμπασι! Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κομματάκια σκληρού, αλμυρού τυριού να ψηθούν μαζί με το κρέας σας. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές ή ψημένες, ολόκληρες με την φλούδα, στο φούρνο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (33 votes)

Συστατικά:

1 μπούτι αρνίσιο 2 περίπου κιλά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομένο
3/4 κ.σ. θυμάρι
χυμό και ξύσμα  1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  • Ζητάμε από το χασάπη μας να αφαιρέσει το κόκαλο από το μπούτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C .

1. Στη θέση που ήταν το κόκαλο τοποθετούμε τις σκελίδες σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

2. Κάνουμε το μπούτι ρολό, αλείφουμε με λεμόνι και λάδι και τυλίγουμε σε λαδόκολλα.

3. Το δένουμε σφιχτά με σπάγκο και ψήνουμε για δύο με δυόμισι ώρες.