Αρνίσιο χεράκι ή μπούτι ψημένο μέσα σε σφολιάτα
Μία Ελληνική εκδοχή του κρέατος Wellington!
Συστατικά:
1 αρνίσιο χεράκι ή μπούτι χωρίς κόκκαλο, γύρω στα 2 ½ κιλά (ψαχνό)
2 κoυταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο ξερό
4-6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
10-15 κόκκους από μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 φύλλο σφολιάτα
1 αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανοίγουμε το κρέας. Κοπανάμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο στο γουδί, μέχρι να γίνει αλοιφή. Αλατίζουμε το κρέας από τις δυο μεριές και αλείφουμε το μείγμα των μυρωδικών από τη μέσα μεριά. Τυλίγουμε το κρέας και το κλείνουμε εάν χρειαστεί με 2-3 οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω στη φρέσκια σφολιάτα, την οποία έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη. Τυλίγουμε έτσι ώστε οι "ραφές" της σφολιάτας να είναι από την κάτω μεριά του κρέατος. Αλείφουμε παντού με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κρέας για 1 ½ ώρα. Η σφολιάτα θα ροδίσει πριν ψηθεί το κρέας. Σκεπάζουμε περίπου στη μέση του ψησίματος με ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.