BACK

Το δικό σας ψωμί ολικής άλεσης

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Υλικά για 4 καρβέλια των 500 γρ.

1,5 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
50 γρ. μούσλι, τριμμένο καλά
1 πρέζα αλάτι
25 γρ. φρέσκια μαγιά (αν έχετε ξερή, τότε 12 γρ.)
900 ml χλιαρό νερό
2 κουταλάκια μελάσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Αναμειγνύετε το αλεύρι και τη μαγιά με το μούσλι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το μείγμα σιγά σιγά με το νερό. Προσθέτετε τη μελάσα και το λάδι και ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνετε σκεπασμένο με ένα πανί για 2 ώρες ώσπου να φουσκώσει. Το ξαναζυμώνετε για λίγα λεπτά και το χωρίζετε σε τέσσερα ίσα καρβελάκια.

Τα αφήνετε πάλι σκεπασμένα για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και ψήνετε για 15 λεπτά στους 220° C. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε στους 190° C και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά.

 

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: