Δροσερή σαλάτα μποράντσας (βόραγον) με αγγούρι
Μαγειρεύουμε και μαθαίνουμε: η μποράντσα είναι φυτό που περιέχει ποτάσσιο και ασβέστιο. Καθαρίζει το αίμα και η σύστασή της συμβάλλει στην έκκριση αδρεναλλίνης και τη δρατηριοποίηση της καρδιάς και των νεφρών. Επίσης ενδείκνυται ως ρόφημα για την καταπολέμηση της γρίπης. Κατά τα άλλα η σαλάτα αυτή είναι πραγματικά πρωτότυπη, με ξεχωριστά υλικά που θα προκαλέσουν εντυπώσεις και θαυμασμό για τις γαστρονομικές σας καινοτομίες!
Συστατικά:
- 1/4 φλ. γλυκό μαλακό τυρί (γλυκιά μυζήθρα)
- 6 κ.σ. γιαούρτι (στραγγιστό)
- 2 κ.σ. καθαρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. φρέσκα φύλλα και μίσχοι μποράντσας, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 ανθούς μποράντσας (για γαρνιτούρα)
- αλάτι
Οδηγίες:
Βάζουμε το γλυκό τυρί, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα αλέθουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αγγούρι, την μποράντσα και το αλάτι και αναμειγνύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατευτούν καλά.
Δοκιμάζουμε σαλάτα και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι ή λεμόνι.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε γυάλινα μπολ και την τποθετούμε στο ψυγείο.
Γαρνίρουμε με τους ανθούς της μποράντσας πριν τη σερβίρετε.