BACK

Δροσερή σαλάτα μποράντσας (βόραγον) με αγγούρι

Μαγειρεύουμε και μαθαίνουμε: η μποράντσα είναι φυτό που περιέχει ποτάσσιο και ασβέστιο. Καθαρίζει το αίμα και η σύστασή της συμβάλλει στην έκκριση αδρεναλλίνης και τη δρατηριοποίηση της καρδιάς και των νεφρών. Επίσης ενδείκνυται ως ρόφημα για την καταπολέμηση της γρίπης. Κατά τα άλλα η σαλάτα αυτή είναι πραγματικά πρωτότυπη, με ξεχωριστά υλικά που θα προκαλέσουν εντυπώσεις και θαυμασμό για τις γαστρονομικές σας καινοτομίες!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

  • 1/4 φλ. γλυκό μαλακό τυρί (γλυκιά μυζήθρα)
  • 6 κ.σ.  γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 2 κ.σ. καθαρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. φρέσκα φύλλα και μίσχοι μποράντσας, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 ανθούς μποράντσας (για γαρνιτούρα)
  • αλάτι

Οδηγίες:

Βάζουμε το γλυκό τυρί, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα αλέθουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αγγούρι, την μποράντσα και το αλάτι και αναμειγνύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατευτούν καλά.

Δοκιμάζουμε σαλάτα και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι ή λεμόνι.

Μεταφέρουμε  τη σαλάτα σε γυάλινα μπολ και την τποθετούμε στο ψυγείο.

Γαρνίρουμε με τους ανθούς της μποράντσας πριν τη σερβίρετε.