BACK

Ελιές τηγανητές σε κουρκούτι

Ένας πολύ μερακλίδικος μεζές για ουζάκι! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες γεμιστές ελιές, οι οποίες όμως είναι μικρές. Αν θέλουμε μεγαλύτερες, προμηθευόμαστε μεγάλες πράσινες ελιές, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις γεμίζουμε με ψητή πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπέικον

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

300 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
200 γρ. αλεύρι
1 ποτήρι μικρό μπύρα
2 ασπράδια αβγών
1 λεμόνι (ξύσμα)
3 κ.σ. τριμμένο τυρί
3-4 κσ. τριμμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι

Οδηγίες:

1. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.

2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τις ελιές μια μια στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε.

3. Τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές για ορεκτικό.