BACK

Φασολάκια λαδερά

Τα φρέσκα φασολάκια είναι ίσως από τα ιπο αγαπημένα πιάτα λαχανικών. Μικροί και μεγάλοι συνήθως αγαπούν να τα απολαμβάνουν την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες! Ζέστο η κρύο είναι το ίδιο νόστιμο και μην ξεχνάτε να τα συνοδεύτε με λίγη φέτα!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (19 votes)

Συστατικά:

800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
800 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2/3 φλ. ζεστό νερό
3-4 κ.σ.μαϊντανός ψιλοκομμένος 
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  •  Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό.

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να γυαλίζει, προσθέτουμε και τις πατάτες.

2. Βάζουμε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά. Αφού πλύνουμε τα φασολάκια με άφθονο νερό, τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.

3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.  Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια.

Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από φέτα.

 

Tips

Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε και μοσχάρι ή κοτόπουλο στην συνταγή αυτή.