Φιλέτο πανγκάσιος στον ατμό με σάλτσα κρασιού
Συστατικά:
• 700 γρ. πανγκάσιος φιλέτο
• 2 φλιτζάνια νερό
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
• αλάτι, πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 1-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο έστραγκον ή ψιλοκομμένο άνηθο
Οδηγίες:
1. Ξεπαγώνετε τα φιλέτα πανγκάσιος σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα πλένετε, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε.
2. Βάζετε το νερό, το λάδι και το κρασί να βράσει σε κατσαρόλα για μπεν μαρί και τοποθετείτε από πάνω το ψάρι. Το βράζετε στον ατμό για 10΄ ή μέχρι να ψηθεί.
3. Βγάζετε το ψάρι από το μπεν μαρί και το κρατάτε σε ζεστό μέρος.
4. Μεταφέρετε το ζωμό από το ψήσιμο του ψαριού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το κορν φλάουρ και 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε τη σάλτσα και την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
5. Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένο έστραγκον ή άνηθο. Συνοδεύετε με άσπρο ρύζι μπασμάτι και ανάμικτη σαλάτα.