Φράουλες μεθυσμένες
Δημοσιέυτηκε: Mon, 03/12/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 08/05/2014 - 09:52
Οι μεθυσμένες φράουλες είναι ένα επιδόρπιο που θα σας μαγέψει με τα αρώματα, τα χρώματα και τη γεύση του.
Συστατικά:
Υλικά για τη μαρινάδα
- 300 γρ. ώριμες φράουλες,
- 300 γρ. Μαυροδάφνη Πατρών
- 100 γρ. ζάχαρη,
- 2 φύλλα δάφνης,
- 2 γαρύφαλλα
- 50 γρ. σιρόπι από αμύγδαλο
- 800 γρ. φράουλες
Οδηγίες:
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (και τις ώριμες φράουλες) σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Χτυπάμε το μείγμα της μαρινάδας στο μπλέντερ, σουρώνουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστούν.
Tips
Δοκιμάστε τις σκέτες ή ως συνοδευτικό σε κρέμες, γιαούρτι ή παγωτό.
Μπορούμε να σερβίρουμε τις φράουλες πάνω σε ένα ψημένο κατάλληλα διαμορφωμένο φύλλο, μαζί με το παγωτό της αρεσκείας μας.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: