Γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο, αρωματικά και λευκό κρασί
Μια συνταγή που θα ευχαριστήσει σίγουρα τους καλεσμένους σας στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο.
Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το έντερο
½ κουταλάκι του γλυκού ξερή μαντζουράνα
½ κουταλάκι του γλυκού λιωμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
αλάτι κατά προτίμηση
Οδηγίες:
Χτυπάμε σε ένα μέτριο μπολ 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες στο μείγμα ανακατεύοντας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κάτσουν στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι. Τις μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά γυρίζοντάς τες ή μέχρι να πάρουν ένα έντονο ροζ χρώμα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαρινάδα, τη μαντζουράνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι, τις ζεσταίνουμε και τις ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.