Γέμιση για χορτόπιτα
Συνταγή για λαχταριστή γέμιση για χορτόπιτα που σε συνδυασμό με ένα χωριάτικο φύλλο θα σας ξετρελάνει.
Συστατικά:
750 γρ. σπανάκι φρέσκο μικρό και τρυφερό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
3 πράσα
1 ματσάκι σέσκουλα
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλύθρες
2 φλ λάδι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρώνια και τις καυκαλύθρες. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό, το διχτάκι για τον ατμό και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε όλα τα χόρτα για 10΄ περίπου λεπτά ώστε να χάσουν πάνω από το μισό του όγκου τους. Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Πιέζουμε τα χόρτα για να χάσουν αρκετό από το ζουμί τους, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύουμε καλά με τα πράσα και τα κρεμμύδια. Όσο περισσότερο πράσο βάζουμε, τόσο πιο πολύ γλυκαίνει η πίτα. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε 400 γραμμάρια χοντροτριμμένη φέτα και δύο με τρία αυγά και να κάνουμε χορτοτυρόπιτα. Αξίζει, όμως, να δοκιμάσει κανείς πρώτα σκέτη τη χορτόπιτα.
Οδηγίες για φύλλο και ψήσιμο πίτας
Μια συνταγή του Νώντα Μπίτση