BACK

Γιαούρτι σουφλέ

Διαβάζοντας και μόνο τη συνταγή μπορείς να φανταστείς μπροστά σου το σουφλέ να φουσκώνει και να ροδοκοκκινίζει! Ένα τόσο απλό, μα τόσο γευστικό γλυκό για να κλείσετε με τον καλύτερο τρόπο ένα γεύμα με γεμάτες γεύσεις, όπως κρεατικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3 κρόκοι αβγών
200 γρ. ζάχαρη (ενδέχεται να χρειαστεί και περισσότερη)
275 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές αραβοσιτάλευρο
5 ασπράδια αβγών
1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

2. Ρίχνουμε σταδιακά το γιαούρτι και το αραβοσιτάλευρο.

3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα

4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο πρώτο μείγμα αναδεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.

5. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ (21 εκ.) και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη για να μην κολλήσει.

6. Ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε το σκεύος σε ένα πιο μεγάλο ταψί με νερό μέχρι τη μέση

Ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει και να αποκτήσει χρυσαφένια όψη.

Tips

Μην ανοίγετε ποτέ τον φούρνο την ώρα που ψήνετε σουφλέ
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: