BACK

Ισπανική Λαχανοσαλάτα με σταφύλι και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Μια ελαφριά σαλάτα με συνδυασμό του λάχανου με φρούτα και τη δροσιά και οξύτητα του γιαουρτιού! Θα σας μαγέψει με την απλότητα και το αρμονικό δέσιμο των γεύσεων. Ιδανική για τις πρώτες δροσιές του φθινοπώρου!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

  • 1 λάχανο περίπου 250 γρ. ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 50 γρ. λευκά σταφύλια κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ

  • 6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές ξίδι
  • ½ κ.γλ. μουστάρδα
  • 1/2 γλ.  ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το καρότο και τα σταφύλια.

Αναμειγνύουμε τα υλικά με το γιαούρτι και το ντρέσινγκ σ' ένα μικρό μπολάκι και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σ' ένα μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.