BACK

Καστανό ρύζι με σάλτσα ντομάτας

Υγιεινότατο πιάτο στο οποίο μπορείτε να κάνετε πολλές αλλαγές ανάλογα με την προτίμησή σας. Πριν σερβίρετε το ρύζι, μπορείτε να προσθέσετε μοτσαρέλα σε κύβους και μεγάλες μαύρες ελιές. Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα 2 φιλέτα αντσούγιας στο μείγμα της ντομάτας με τα καρυκεύματα ή να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας αλατισμένη κάππαρη. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φλ. καστανό ρύζι
500 γρ. σφιχτές, ώριμες ντομάτες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 πρέζα ρίγανη ή γλυκιά μαντζουράνα
8 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Βράζουμε το ρύζι σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό, ανακατεύοντας μια-δυο φορές, για 45 περίπου λεπτά.

2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις γυρίζουμε ανάποδα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν μέσα σε σουρωτήρι για 20 λεπτά. Αφαιρούμε την ψίχα μ' ένα κουταλάκι και τη ρίχνετε σ' ένα μπολ.

3. Προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη ή τη μαντζουράνα, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.

4. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ (μια βαθιά, ξύλινη πιατέλα ταιριάζει με τους κόκκους του καστανού ρυζιού).

5. Ραντίζουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω στο ρύζι κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας με τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
 

Tips

Το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κυρίως είτε ως συνοδευτικό.