Κεφτεδάκια ρυζιού
Κεφτεδάκια από εκείνα που δεν ξέρετε! Ρυζοκεφτεδάκια με καρύδι, τυρί και ζαμπόν και αρωματικά! Ένα φανταστικό και πρωτότυπο πιάτο για μπουφέ ή για ορεκτικό στο τραπέζι σας! Θα ξαφνιάσει και θα ικανοποιήσει όλους τους ανοιχτούς σε πειραματισμούς ουρανίσκους!
Συστατικά:
1 φλ. ρύζι
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο
100 γρ. χαλούμι (ή φέτα) τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
½ φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
δυόσμο & μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι
αλεύρι
2 αβγά χτυπημένα
1 φλ. γαλέτα, παρμεζάνα και αμύγδαλο τριμμένο
Οδηγίες:
1. Βράζουμε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό, ώστε να μη χρειαστεί να το σουρώσουμε.
2. Ανακατεύουμε το ρύζι, τα τυριά, το ζαμπόν, το καρύδι, τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο, το δυόσμο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά
3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60 λεπτά.
4. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα περνάμε στο αυγό και στο τέλος στο μείγμα γαλέτας, παρμεζάνας, αμύγδαλου.
5. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.