BACK

Λαυράκι με αρωματικά, ντομάτα και μάραθο

Αρωματικό και ζουμερό λαυράκι που μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα καλό λευκό κρασί!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

500γρ. φρέσκο λαυράκι
450 γρ. ώριμες κόκκινες ντομάτες, αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες
1 βολβό φινόκιο κομμένο σε φέτες (κρατήστε τις πράσινες άκρες)
225 ml. λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 κ.γλ.   μαύρο ολόκληρο πιπέρι
3/4 κ.γλ.  σπόρους κολίανδρου
1/2 κ.γλ.  σπόρους μάραθου
2 κ.γλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γλ.  ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.γλ.  χυμό λεμονιού
1/2 κ.γλ.  φρέσκια ρίγανη
αλάτι & φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Για την γαρνιτούρα
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κ.σ.  ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα από λεμόνι
πράσινος μάραθος (άκρες)

Οδηγίες:

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι με χαρτί κουζίνας.

1. Σε μέτρια φωτιά θερμαίνουμε ένα τηγάνι στο οποίο βάζουμε κοπανισμένα το πιπέρι, τον κολίανδρο και το μάραθο. Καβουρντίζουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να βγουν τα αρώματα.

2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαριναριστούν σε σιγανή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να ροδίσει ελαφρά.

3. Προσθέτουμε  τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε. και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

4. Βάζουμε και το κομμένο μάραθο και το λαυράκι στο τηγάνι με τους χυμούς. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

5. Μεταφέρουμε το λαυράκι σε μια ρηχή πιατέλα σερβιρίσματος και με κουτάλι βάζουμε τη σάλτσα πάνω του. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα υλικά της γαρνιτούρας και σερβίρουμε.