Λευκά τυριά με σύκα και Μαυροδάφνη
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 09/01/2014 - 18:09
Μεταξύ τυριού και ....γλυκού. Ένα ιδιαίτερο πιάτο που δεν είναι ακριβώς επιδόρπιο, αλλά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα όμορφο γεύμα! Με μια δόση μελαγχολίας για το φθινόπωρο που έρχεται!
Συστατικά:
150 γρ. μανούρι
150 γρ. κατίκι
100 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ξερά σύκα κομμένα στα δύο
2 ποτήρια μαυροδάφνη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
10 κόκκους μπαχάρι
κανέλλα σε ξύλο
Οδηγίες:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα να βράσουν με το κρασί, τη μαυροδάφνη και τα μπαχαρικά για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Ανακατεύουμε τα τυριά με τα μισά σύκα και τα απλώνουμε σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
3. Τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει.
4. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα σύκα και τη σάλτσα του κρασιού.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: