BACK

Μικροί κεφτέδες γεμιστοί με ελιές

Λατρεμένα κεφτεδάκια με υπέροχη γεύση ελιάς.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

Για 32 περίπου κεφτέδες

230 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
230 γρ. χοιρινό κιμά
1 πατάτα, βρασμένη και πολτοποιημένη μέχρι να γίνει κρεμώδης
1 φέτα χωριάτικο ψωμί πάχους 2,5 εκατοστών, όχι μπαγιάτικο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
2-3 κουταλιές της σούπας ούζο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
2 κουταλιές της σούπας ξερή ελληνική μέντα
35 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ή γεμιστές με σκόρδο
λάδι για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πανάρισμα

Οδηγίες:

Συνδυάστε σε ένα μπολ τους κιμάδες. Προσθέστε την πολτοποιημένη πατάτα. Βρέξτε το ψωμί στη βρύση και στραγγίξετε το πολύ καλά στις παλάμες των χεριών σας. Προσθέστε το στο μίγμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και δύο κουταλιές της σούπας από το ξίδι και το ούζο. Προσθέστε το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι και τη μέντα. Ζυμώστε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα συστατικά. Εάν το μίγμα είναι πηκτό προσθέστε το υπόλοιπο ξίδι και ούζο. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή έως τρεις ώρες.

Πάρτε μια γεμάτη κουταλιά του μίγματος κάθε φορά και πλάστε το σε κεφτέ λίγο μικρότερο από μια μπάλα του γκολφ. Δημιουργήστε μια εσοχή στο κέντρο και σπρώξτε μέσα την ελιά. Κλείστε την εσοχή πιέζοντας με τα δάχτυλα και περιστρέψτε τον κεφτέ στις παλάμες των χεριών σας για να σχηματιστεί μια στρογγυλή σφαίρα. Βάλτε τον στην άκρη και συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα κρέατος και τις ελιές. Μπορεί να σας περισσέψουν μερικές ελιές.

Ζεστάνετε περίπου 2,5 εκατοστά λαδιού σε ένα μεγάλο τηγάνι. Καθώς ζεσταίνεται το λάδι, απλώστε το αλεύρι σε ένα πιάτο ή ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και περιστρέψτε τους κεφτέδες προσεκτικά στο αλεύρι, τινάζοντας το πλεόνασμα.
Τοποθετήστε λίγους κεφτέδες κάθε φορά στο ζεστό λάδι και τηγανίστε τους γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξετε τα για μερικά λεπτά σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: