Μπριάμ γεμιστό με χαλούμι τυλιγμένο σε λούντζα - Καπνιστό κυπριακό ζαμπόν
Δημοσιέυτηκε: Fri, 08/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 07/21/2014 - 12:09
Το μπριάμ δεν είναι πια για χορτοφάγους...Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του γνωστού μας μπριάμ από την Κύπρο.
Συστατικά:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι σε φέτες
1 μικρή μελιτζάνα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
1 πακέτο 225 γρ. τυρί χαλούμι
2 ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
8 λεπτές φέτες λούντζα ή καπνιστό ζαμπόν
50 γρ βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. ξίδι λευκού κρασιού
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ασκαλώνι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
1/2 κ.σ. αντίστοιχα ψιλοκομμένων μαύρων ελιών και κάπαρης
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα κολίανδρου, χοντροκομμένα
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το σκόρδο και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα ταψί, όπου τις στρώνουμε ομοιόμορφα.
3. Κόβουμε το Χαλούμι σε 8 φέτες και προσθέτουμε πάνω από το μπριάμ.
4. Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες χαλουμιού.
5. Τυλίγουμε κάθε φέτα χαλουμιού-μπριάμ σε 2 φέτες καπνιστού ζαμπόν σχηματίζοντας ένα ρολό.
6. Ζεσταίνουμε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τα ρολά Χαλουμιού και λούντζας και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
7. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας, περιχύνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τα ρολά χαλουμιού και σερβίρουμε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: