BACK

Πράσινη σαλάτα με φιστίκι Αιγίνης

Μια σαλάτα που συνδυάζει πολύ όμορφα τα λαχανικά με τη γεύση και την τραγανή υφή των ξηρών καρπών. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι σαλατικό προτιμάτε, να βάλετε φλύδες παρμεζάνας ή άλλου σκληρού, νόστιμου τυριού της επιλογής σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

  • 2 σαλάτες πράσινες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ.φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γλ. ξίδι balsamico
  • αλάτι

Οδηγίες:

Πλένουμε πολύ καλά τα σαλατικά και τα κόβουμε με το χέρι. 

Βάζουμε τις σαλάτες και τη ρόκα σε μια σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Ρίχνουμε τα φιστίκια χοντροκομμένα και το σουσάμι.

Σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς χτυπάμε για να ανακατευτούν πολύ καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το balsamico και λίγο αλάτι.

Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.