Πρασόρυζο με ντομάτα πελτέ
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:21
Κλασικός συνδυασμός. Από τις γεύσεις που μεγαλώνουν μέσα μας, καθώς μεγαλώνουμε κι εμείς.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από την Εύβοια και παντρεύει ιδανικά το ρύζι με το αγαπημένο ζαρζαβατικό, το πράσο !
Συστατικά:
4-5 πράσα
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
300 γρ λάδι
1 ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε καλά τα πράσα από τις ρίζες και τα εξωτερικά φύλλα.
Τα πλένουμε πολύ καλά για να φύγουν τα χώματα, που πιθανώς έχουν.
Τα κόβουμε σε κομμάτια με μήκος 3-4 εκατοστά του μέτρου περίπου.
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα πράσα αφήνοντάς τα να πάρουν μερικές βράσεις.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τα πράσα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το λάδι στη φωτιά και όταν κάψει καλά, ρίχνουμε τα πράσα και τα αφήνουμε να μαραθούν, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, το ανάλογο αλατοπίπερο, τον άνηθο και λίγο νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα πράσα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τους, προσθέτουμε το ρύζι μας.
Tips
Το φαγητό αυτό συνοδεύεται συνήθως με ένα οποιοδήποτε είδος αλίπαστου (ρέγγες, αντζούγιες κ.α.).
Προέλευση:
Ειδικές κατηγορίες: