Χοιρινό με κάππαρη και πουρέ μελιτζάνας
Νόστιμο και αρωματικό πιάτο που συνδυάζει τα αρώματα της καπνιστής μελιτζάνας και της κάππαρης με το τρυφερό κρέας από το χοιρινό γάλακτος.
Συστατικά:
4 μπριζόλες χοιρινές γάλακτος
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κάππαρη
½ lt ζωμό κότας
1 ποτήρι λευκό κρασί
φρέσκο θυμάρι
Για τον πουρέ μελιτζάνας
4 φλάσκες μελιτζάνες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
½ lt γάλα
χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες:
1. Σε ένα μεγάλο. βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και το σκόρδο
2. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Συμπληρώνουμε κάππαρη, θυμάρι, το ζωμό κρέατος και αφήνουμε να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
4. Για τον πουρέ μελιτζάνας ψήνουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε τη σάρκα τους να στραγγίξει καλά.
5. Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ με το βούτυρο το αλεύρι και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με την ψίχα της μελιτζάνας.
6. Στρώνουμε τον πουρέ της μελιτζάνας σε ένα πιάτο, από πάνω βάζουμε το χοιρινό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.