Ψητό Kibbeh, αρνίσιος κιμάς με κρεμμύδια, κουκουνάρια και μπαχαρικά
Δημοσιέυτηκε: Fri, 08/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:27
Ιδιαίτερο πιάτο με ψιλοκομμένο αρνίσιο κιμά και δεμένο με πλιγούρι, ψημένο με κουκουνάρια και ιδιαίτερα μπαχαρικά όπως το σουμάκ. Το πιάτο συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι και αραβικές πίτες.
Συστατικά:
1 κιλό ψιλοκομμένος αρνίσιος κιμάς
1/2 φλ. σιτάρι πλιγούρι, που έχει μουσκευτεί σε νερό και έχει στραγγιχτεί καλά
1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. μπαχάρι
1/2 φλ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σας
σουμάκι ανάλογα με την προτίμηση σας
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
1.Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά εκτός από το κουκουνάρι.
2.Τοποθετούμε το μισό μείγμα κρέατος σε ένα ταψί 23x33 και πασπαλίζουμε με τα μισά κουκουνάρια.
3.Προσθέτουμε τον υπόλοιπο κιμά.
4.Περιχύνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αρκετό μαύρο πιπέρι και λίγο σουμάκι.
5.Ψήνουμε για 60 λεπτά.
Tips
Το σουμάκι είναι ένας σκούρος κόκκινος καρπός που μεγαλώνει στην Μέση Ανατολή καθώς και σε μερικές περιοχές της Ιταλίας. Μπορείτε να βρείτε το συστατικό αυτό σε μορφή αποξηραμένου καρπού ή τριμμένο σε Μεσανατολικές Αγορές. Το σουμάκι έχει μια φρουτώδης, στυφή γεύση που συμπληρώνει μια ποικιλία φαγητών, από κρέατα και ψάρια μέχρι και λαχανικά.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή: