BACK

Ρουίγ (γαλλική σάλτσα)

Μια σάλτσα που συνοδεύει την μπουγιαμπέσα δηλ. την γαλλική εκδοχή της κακκαβιάς, μοιάζει με την μαγιονέζα μόνο που περιέχει ζωμό από την ψαρόσουπα και καυτερό πιπέρι. Μια γευστική σάλτσα που συνδυάζεται εξαιρετικά με ψαρόσουπα αλλά και γενικότερα με ψάρια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

½ φλιτζάνι κύβοι ψωμιού χωρίς την κόρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρόκος αβγού
1 κ.γλ. σαφράν
3 κ.σ ζωμός από την μπουγιαμπέσα ή ζωμός ψαριού
αλάτι
1 πρέζα καγιέν
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες:

 

1. Πολτοποιούμε το ψωμί, το σκόρδο, τον κρόκο, το σαφράν, το ζωμό, το αλάτι και το καγιέν στο μπλέντερ. 
2. Το μείγμα πρέπει να γίνει λείο σαν κρέμα. 
3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταγόνα-σταγόνα, όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα, χτυπώντας συνεχώς για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
4. Σερβίρουμε μαζί με την μπουγιαμπέσα.