BACK

Ροζέ σάλτσα τόνου για ζυμαρικά

ΜΙα ενδιαφέρουσα σάλτσα που συνδυάζει τη γεύση της ντομάτας και της πιπεριάς με την πλούσια γεύση μιας λεπτής μπεσαμέλ (χωρίς αβγό). Η παχύρρευστη σάλτσα δένει τέλεια με την τρυφερή σάρκα του τόνου και μαζί ντύνουν εντυπωσιακά τα ζυμαρικά σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κονσέρβες τόνος στραγγισμένος και λιωμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ύ σπόρους κύμινου
1 καυτερή πιπεριά
1/2 φλ. ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη ντομάτα
1/2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γλ. αλεύρι
500 ml γάλα
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κύμινο.

2. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ ζεσταίνοντας το βούτυρο, τσιγαρίζοντας το αλεύρι και προσθέτοντας το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.  με το βούτυρο, το γάλα και το αλεύρι.

4. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με την ντομάτα

5. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: