BACK

Σαλάτα φουσίλι, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες

Εύκολη και γρήγορη συντυαγή για μια ενισχυμένη και εντυπωσιακή σαλάτα για το τραπέζι σας ή ένα ελαφρύ κυρίως. Γεύσεις από την Ιταλία, χρώματα από τη Μεσόγειο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λιαστές ντομάτες στο λάδι
1/2 φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
500 γρ. ζυμαρικά φουσίλι (βίδες)
400 γρ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου)
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσια)

Οδηγίες:

1. Ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα.

2. Στο μπλέντερ χτυπάμε το λάδι, τη λιαστή ντομάτα, το ξίδι, την κάππαρη και το σκόρδο.

3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

4. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μαζί με τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες, τη μοτσαρέλα, το βασιλικό, την παρμεζάνα και τις ελιές.

5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.