BACK

Σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλια

Μια συνταγή για δροσερή σαλάτα με πολλές βιταμίνες από το υπέροχο βιβλίο "Ιταλία- Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου" των εκδόσεων Καστανιώτη
Στο βιβλίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την συνταγή με φωτογραφίες βήμα βήμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 μεγάλα πορτοκάλια

2 φινόκιο κομμένα σε μικρά κυβάκια 
12 μαύρες ελιές
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
σπόροι φινόκιο για το γαρνίρισμα
φυλλαράκια φινόκιο 
 

 

Οδηγίες:

Βάζουμε σε μια σαλατιέρα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε μέσα τους κύβους και την πρασινάδα του φινόκιο και το αφήνουμε μέσα 20 λεπτά να τραβήξουν.
Ανακατεύουμε προσεκτικά. 
Καθαρίζουμε καλά τα πορτοκάλια.
Κόβουμε τα πορτοκάλια κάθετα σε ισοπαχείς φέτες. Δεν πετάμε το χυμό που βγαίνει στο κόψιμο.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές.
Τοποθετούμε όμορφα σε πιάτο τα κομμάτια από φινόκιο μαζί με την μαρινάδα. 
Από πάνω τους τις φέτες από πορτοκάλι και περιχύνουμε με το χυμό τους.
Γαρνίρουμε με μαραθόσπορο και λίγα φυλλαράκια φινόκιο.
 

Tips

Γι αυτή τη σαλάτα συνιστούμε τα περίφημα πορτοκάλια Μέρλιν ή τα πολύ ζουμερά σαγκουίνι.