BACK

Σάντουιτς με Γιδοτύρι, Kαπνιστό Ζαμπόν και Σύκα

Ένα πρωτότυπο σάντουιτς με υλικά που σίγουρα δεν είχατε φανταστεί ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί. Δοκιμάστε το και θα αλλάξετε γνώμη για το κατά πόσο το σάντουιτς είναι μια γνωστή, τετριμμένη και βαρετή γεύση!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

200 γραμμ. γιδοτύρι
2-3 κ.σ. στραγγιστό γιαύρτι, ή περισσότερο
Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι (1-1 1/2 κ. γλυκού περίπου)
9 μικρά σύκα, λευκά ή μαύρα, μάλλον άγουρα
3 τσιαμπάτες ή μικρές λαγάνες
12-18 φύλλα ρόκα, πλυμενα και στραγγισμένα
200 γρ. λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν
2-3 κ. γλ.  βαλσαμικό ξύδι

Οδηγίες:

1. Σε μια γαβάθα λιώνουμε το γιδοτύρι με πιρούνι.


2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μπλέντερ.

 

3. Πλένουμε τα σύκα, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε στην άκρη του κοτσανιού και χωρίς να τα καθαρίσουμε κόβουμε σε λεπτές φέτες καταμήκος.

 

4. Κόβουμε στη μέση την κάθε τσιαμπάτα ή τις λαγάνες, για να κάνουμε δύο σάντουιτς με το κάθε ψωμί, και ανοίγουμε με μαχαίρι ψωμιού εγκάρσια.

 

5. Αλείφουμε με το μείγμα τυριού το κάτω μέρος του ψωμιού


6. Βάζουμε πάνω 2-3 φύλλα ρόκα, φέτες προσούτο και φετάκια σύκα.


7. Πασπαλίζουμε τα σύκα με μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξύδι, και σκεπάζουμε από πάνω με το άλλο μισό ψωμί.


Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

 

 

Προέλευση:
Ειδικές κατηγορίες: