BACK

Σερβική σούπα από φασόλια - Szerb Bableves

Παραδοσιακή σούπα ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

250 γρ. άσπρα φασόλια ξερά
500 γρ. κόκαλα βοδινού
2 καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 ρέβα ξεφλουδισμένη
1 κ.σ. αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. σούπας λαρδί
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. σκελίδες σκόρδο, κομμένες και λιωμένες
1 κ.σ. πάπρικα, καυτερή
1 φλ. απλό γιαούρτι
1 κ.γλ. άσπρο ξίδι
 
για τις μικρές μπαλίτσες ζύμης
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. λάδι
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει
 
 
 
 
 
 
 

Οδηγίες:

 

1.Μουσκεύουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2.Στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη. 
3.Βάζουμε 2lt νερό σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα κόκαλα και τα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι, σε χαμηλή φωτιά για 120 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
4.Τοποθετούμε τα στραγγισμένα φασόλια στο ζουμί που έχουμε κρατήσει.
5.Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να έχουμε πάλι ποσότητα υγρού 2lt και μαγειρεύουμε με το καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν τα φασόλια. 
6.Αναμειγνύουμε τα υλικά για τις μικρές μπαλίτσες ζύμης, πλάθουμε και τις βάζουμε στην άκρη.
7.Λιώνουμε το λαρδί σε ένα τηγάνι.
8.Τσιγαρίζουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι. 
9.Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μείγμα.
10. Βγάζουμε από τη φωτιά και αναμείγνύουμε με το λιωμένο σκόρδο και την πάπρικα.
11.Προσθέτουμε χτυπώντας ½ φλ. κρύο νερό. 
12.Μεταφέρουμε στη σχεδόν έτοιμη σούπα από φασόλια και αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμα.