BACK

Συκωταριά με κρεμμύδια και λάχανα

Το απόλυτο μεζεδάκι για όλες τις ώρες και όλες τις διαθέσεις. Από κόκκινο κρασί μέχρι τσίπουρο και ούζο δεν θα σας απαγοητεύσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

1 συκωταριά αρνίσια
1 κεφαλάκι
1 κιλό κρεμμύδια φρέσκα
4 σκόρδα φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
1/2 κιλό λάχανα ή σπανάκι ή 7-8 μαρούλια
200 γρ. βούτυρο
3 φέτες ψωμί
αλάτι & πιπέρι
1/2 κιλό κρασί άσπρο Ζίτσας ή κόκκινο Μετσόβου

Οδηγίες:

Βράζετε το κεφαλάκι και κρατάτε το ζωμό. Ζεματάτε τη συκωταριά και την κόβετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Τα τσιγαρίζετε όλα μαζί με το βούτυρο και τα σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό από το κεφαλάκι και 3 κουταλιές βούτυρο και, στα μισά, χονδροκομμένα τα χορταρικά.

Όταν βράσουν και μείνει λίγος ζωμός, ξεψαχνίζετε το κεφαλάκι, ρίχνετε το κρέας του στο σύνολο και κόβετε, αν θέλετε με αυγολέμονο. Αλλά και σκέτος ο μεζές είναι εξαιρετικός.