BACK

Σπαγγέτι γιουβέτσι

Πρωτότυπο γιουβέτσι με μοσχαρίσιο πόδι και σπαγγέτι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

1/3 φλ.ελαιόλαδο
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2  1/2 κιλά μοσχαρίσιο ποδαράκι ολόκληρο και με το κόκκαλό του
400 γρ ψιλοκομμένο ντοματάκι
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι ή παρόμοιο ζυμαρικό

μυζήθρα 

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν για 15 λεπτά στον ατμό.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια και 3 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε.

Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλάει σχεδόν από το κόκκαλο.
 

Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο αλάτι προσθέτουμε τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με το κρέας πασπαλίζοντας με τριμμένη μυζήθρα.

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: