BACK

Σούπα βελουτέ με «χόρτα λαϊκής»

Μια χειμωνιάτικη σούπα που μας φέρνει όλα τα λαχανικά του χειμώνα στο πιάτο μας! Εάν θέλετα μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό και λίγα κρουτόν για να νοστιμήσει ακόμα περισσότερο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό ανάμεικτα χόρτα εποχής που θα βρείτε στις λαϊκές αγορές (π.χ. πικροράδικα, ραδίκια «ιταλικά», μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες, σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκι, παντζαρόφυλλα) –ζυγισμένα καθαρισμένα
5 - 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελάχιστο μπαχάρι, σε σκόνη
1 μεγάλη πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 λίτρο νερό
1 «μπουκέτο μυρωδικών» Knor

Οδηγίες:

Καθαρίζω και πλένω καλά όλα τα χόρτα που έχω επιλέξει. Τα στραγγίζω καλά και τα κόβω με το χέρι σε μέτρια κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, προσθέτω όλα τα κομμένα χόρτα και τα αχνίζω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο μπαχάρι και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια προσθέτω τα κομματάκια πατάτας και μήλου, ανακατεύω και προσθέτω το νερό και το «μπουκέτο μυρωδικών» Knorr.
Μαγειρεύω τα υλικά μέχρι να πάρουν μια βράση και, στη συνέχεια, χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ακόμα και τα σχετικά σκληρά κοτσάνια, αν υπάρχουν.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις, μέχρι να φτιάξω λείο πολτό.
 

Tips

Γαρνίρουμεεάν το επιθυμούμε με ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι, λίγο στραγγιστό γιαούρτι και κρυτό ή τριμμένα παξιμαδάκια