BACK

Πίτσα με ντομάτες, ελιές και δεντρολίβανο

Ελαφρύ καλοκαιρινό και υγιεινό με ενδιαφέροντα συνδυασμό υλικών της Μεσογείου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

1 ποσότητα Zύμη για πίτσα 
λάδι

Γαρνίρισμα
6 μποκοτσίνι, σε φέτες
300 γρ μικρές ντομάτες, κομμένες στη μέση
1/3 φλιτζάνι τσαγιού μικρές ελιές
1/3 φλιτζάνι τσαγιού κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας κλωναράκια δεντρολίβανου
12 φέτες προσούτο
τριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στον 220º C. Βάζετε 2 ταψιά ψησίματος, ειδικά για πίτσες, μέσα στον φούρνο για να ζεσταθούν. Μοιράζετε την  φρέσκια ζύμη σε 4 κομμάτια και την ανοίγετε πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Πρέπει να έχει πάχος 2-3 χιλ.

Βάζετε τις βάσεις της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αλείφετε με καλά με λάδι. Βάζετε επάνω μποκοτσίνι, ντομάτες, ελιές, κάπαρη, δεντρολίβανο, προσούτο και πιπέρι. Μεταφέρετε προσεκτικά τις πίτσες από το χαρτί στις ζεστές φόρμες και τις βάζετε στον φούρνο. Τις ψήνετε 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Τις σερβίρετε με σαλάτα λαχανικών.

Μποκοτσίνι: Μπαλάκια φρέσκιας ιταλικής μοτσαρέλας, μέσα σε νερό ή άλμη. Διατίθεται σε σούπερ-μάρκετ και ντελικατέσεν. Γίνεται από αγελαδινό γάλα.