Ψάρι στον φούρνο με κρούστα αλατιού
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 06/19/2013 - 20:01
Ιδιαίτερος τρόπος να μαγειρέψουμε τα ψάρια μας διατηρώντας όλη την υγρασία και τη φρεσκάδα τους.
Συστατικά:
2 ψάρια περίπου 1 κιλό το κάθε ένα
500 γρ. αλάτι χοντρό
6-8 ασπράδια ανάλογα με το μέγεθος του αβγού
400 γρ. αλεύρι
350 ml νερό
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
Ετοιμάζουμε την κρούστα ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι και όλο μαζί με τα ασπράδια.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τα χτίζουμε με τη ζύμη του αλατιού.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με τη κρούστα στο πιάτο και σπάμε την κρούστα στο τραπέζι.
Tips
Η σάλτσα που ταιριάζει καλύτερα είναι ένα απλό λαδολέμονο (1 μέρος χυμός λεμονιού, 3 μέρη ελαιόλαδο, λίγο αλάτι).