Ψάρια πλακί με δαμάσκηνα
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Τα δαμάσκηνα και τα κορόμηλα πολλές φορές χρησιμοποιούνταν στην καλοκαιρινή Ελληνική μαγειρική, μια και δεν υπήρχαν τότε λεμόνια.
Συστατικά:
1 κιλό ψάρια καθαρισμένα (σάλπες, μελανούρια)
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
σκόρδο
άγριο σέλινο
φρέσκος δυόσμος
8 δαμάσκηνα ξινά ζεματισμένα
Οδηγίες:
Βράζετε μαζί 2 κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο, το άγριο σέλινο και το
δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα. Γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με τα 2 άλλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, ρίχνετε το βρασμένο μείγμα από πάνω και τα δαμάσκηνα γύρω-γύρω.
Ψήνετε στο φούρνο, στους 180°C για 30 λεπτά.
Tips
Τα λεγόμενα "μαύρα" ψάρια ταριάζουν καλύτερα εδώ.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό: