Κρητική ντοματόσουπα με πλιγούρι
Μια πεντανόστιμη στην απλότητά της σούπα, που φτιάχνει το στομάχι! Ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα καυτή καυτή για όσο κρατάνε ακόμα τα κρύα, αλλά και τους πιο καλοκαιρινούς μήνες, σε πιο δροσερή θερμοκρασία.
Συστατικά:
2 λίτρα νερό
1 φλιτζάνι πλιγούρι χοντρό
3 φλιτζάνια αλεσμένη τομάτα
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα φέτας
φρέσκος δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν.
3. Βάζουμε και το πλιγούρι με το νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σούπα και να μαλακώσει το πλιγούρι.
4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ένα κοφτό κουταλάκι ζάχαρη.
5. Σερβίρουμε σε ξεχωριστά πιάτα με λίγο τυρί φέτα τριμμένο στη μέση και προαιρετικά λίγα φυλλαράκια δυόσμου.