Συκομαγίδες - ξερά συκα με κόκκινο κρασί
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:21
Το γλυκό κρασί απογειώνει την γεύση του ξερού σύκου!
Συστατικά:
250 γρ. ξερά σύκα
250 γρ. χονδροκομμένα καρύδια
1 μπουκάλι γλυκό κρασί κόκκινο
αμπελόφυλλα ζεματισμένα
Οδηγίες:
Xονδροκόβετε τα σύκα και τα ζυμώνετε με τα καρύδια.
Δημιουργήστε μπαλίτσες ή σουτζουκάκια και τα τυλίγετε με αμπελόφυλλα.
Tοποθετείστε τα σε ταψί και περιχύστε με το κρασί.
Ψήστε σε δυνατό φούρνο όσο το κρασί να σιροπιάσει.
Σερβίρετε με γιαούρτι περιχυμένο με το σιρόπι.
Tips
Προσπαθήστε να βρείτε σύκα Κύμης, είναι τα καλύτερα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: