Πώς να κόψετε μπριζόλες
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:23
Χρήσιμες συμβουλές για το σωστό κόψιμο και σερβίρισμα του ψητού.
Συστατικά:
Οδηγίες:
- Το κόψιμο θα είναι πιο εύκολο αν ο χασάπης έχει αφαιρέσει την ραχοκοκαλιά. Συνήθως, ένα τέτοιο κομμάτι κρέατος κόβεται σε φέτες, αλλά οι καλοφαγάδες μπορεί να προτιμούν ολόκληρη την μπριζόλα.
- Αν το ψητό έχει μείνει για 15 λεπτά εκτός φούρνου πριν κοπεί, το κρέας θα χάσει πολύ λιγότερους χυμούς κατά το κόψιμο.
1. Βάζουμε το ψητό σε μια σανίδα με τα κόκαλα από κάτω.
2. Με τη μύτη του μαχαιριού, χωρίζουμε το κρέας από τη βάση των κοκάλων.
3. Κόβουμε το κρέας παράλληλα προς τα κόκαλα, από πάνω προς τα κάτω σε χοντρές φέτες.
4. Με την άκρη του μαχαιριού, κόβουμε κατά μήκος του κοκάλου, για να χωρίσουμε τις φέτες.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό: