BACK

Τηγανίτες με σκληρή μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας

Ένας ιδιαίτερος μεζές από τον τέλειο συνδυασμό της αρωματικής τηγανίτας με τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τη μυζήθρα και την πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 πράσα (ψιλοκομμένα)

120 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

2 αυγά

100 γρ. μυζήθρα ξερή (τριμμένη)

1 κ.σ  δυόσμος

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ  κόλιανδρο (σπασμένο)

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 κ.γ πολτός σκόρδου

1 καρότο (τριμμένο)

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

1 κ.γ ζάχαρη

2 κ.σ βασιλικό

280 γρ. σάλτσα ντομάτας-τσίλι

λάδι για τηγάνισμα

100 γρ. γάλα φρέσκο

 

Οδηγίες:

Bήμα 1: Ετοιμάστε τις τηγανίτες. Ζεσταίνετε 50γρ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι και προσθέστε το πράσο και τον κόλιανδρο. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθεί το πράσο και να βγάλει ο κόλιανδρος όλα τα αρώματα του. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, πιπέρι, την μυζήθρα, τον δυόσμο, το σοταρισμένο πράσο, το γάλα και τα αυγά, ανακατέψτε καλά μέχρι να χύνει ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις κάψει προσθέστε κουταλιές από τον χυλό, χαμηλώστε την φωτιά και τηγανίστε τις τηγανίτες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τις τηγανίτες και αφήστε τις να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας

 

Bήμα 2: Ετοιμάστε την σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό, την ζάχαρη, 1/2 ποτήρι νερό και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε την 10 λεπτά να κρυώσει.

 

Bήμα 3: Βάλτε την σάλτσα ντομάτας σε ένα μπολ σερβίρσματος και το μπολ βάλτε το μέσα σε μια πιατέλα. Απλώστε τις τηγανίτες στην πιατέλα και σερβίρετε.

 

Συνταγή από YOLENIS