BACK

Η βασική συνταγή για βινεγκρέτ και οι παραλλαγές της

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας δίνει την καλύτερη γαλλική βινεγκρέτ  για να κάνουμε τις σαλάτες μας πιο νόστιμες.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (13 votes)

Συστατικά:

1 φλ.  ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ και ρίχνουμε στα σαλατικά τη ποσότητα που θέλουμε. Διατηρείται σε ένα βάζο στο ψυγείο.

Βινεγκρέτ με γιαούρτι και αρωματικά:

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αρωματικά (θυμάρι, εστραγκόν, άνηθο).
αλάτι, πιπέρι

Βινεγκρέτ με πορτοκάλι:

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι (ή 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη)
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
αλάτι, πιπέρι

Βινεγκρέτ με λιαστή ντομάτα:

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
3 λιαστές ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι