Υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας με τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά κοκτέιλ ή φτιάξτε μεγάλες ποσότητες από punch για να σερβιρίζονται μόνοι τους.
Από τα πιο εύκολα και γιορτινά είναι αυτά που περιλαμβάνουν αφρώδη οίνο με συνδιασμό από χυμό ρόδι ή γρεναδίνη ή ακόμη και ελαφρά ζεστή σαγκρία με χειμωνιάτικα μυρωδικά και βότανα.
Ζεστό κρασί με μπαχαρικά
1.5 λίτρο κόκκινο ελαφρύ κρασί ή σανγκρία
2 πορτοκάλια κομμένα ροδέλες
4 κ.σ. γαρύφαλλα
6 τεμ. αστερειοδεί γλυκάνισο
6 ξυλαράκια κανέλα
200 γρ. μέλι
100 ml κονιάκ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο πριν τον βρασμό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε μία κανάτα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια του χοντρά ψηλά ποτήρια με μία φέτα πορτοκάλι.
Spoumante punch
1 μπουκάλι Spoumante
1/2 κούπα ρούμι
3 κούπες φρέσκο χυμό ροδιού
1/2 κούπα γρεναδίνη
8 κούπες τριμμένος πάγος
2 κούπες σπόρια ροδιού
1 πορτοκάλι κομμένο ροδέλες
Λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία μεγάλη γυάλινη κανάτα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με λίγα σπόρια ροδιού και ένα φυλλαράκι μέντα
Cherry Whiskey Smash
Για ένα ποτό
1/4 φλ. bourbon
1 φέτα λεμόνι
λίγα κερασάκια μαρασκίνο
1 κ.σ. σιρόπι
7 φύλλα δυόσμου
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σουρώνουμε μέσα σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Διακοσμούμε με κερασάκια.
Λευκή Σαγκρία
1 μπουκάλι κρασί ποικιλίας Gewurztraminer
1 κόκκινο μήλο κομμενο σε λεπτές φετες
1 φλ. μάνγκο κομμένο σε φέτες
1 φλ. αχλάδι κομμένο σε φέτες
350 ml χυμό από ροδάκινο
3 κ.σ. ψιλοκομμενο δυόσμο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κανάτα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε
Champagne punch
Τι θα χρειαστούμε για κάθε ποτήρι
1/3 της μεζούρας schnapps μήλο
1/3 της μεζούρας χυμό βατόμουρων
Σαμπάνια
λίγα φύλλα δυόμου
φέτες λεμονιού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε μπόλικο πάγο
Smyrna cocktail, η αίσθηση της κληρονομιάς
Το Smyrna cocktail είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη πόλη της Σμύρνης, αλλά και τους Έλληνες που έζησαν εκεί έως το 1922.
Εχει γλυκιά και πικρή γεύση και όλα τα συστατικά του, έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για το δημιουργό τους.
Ο εμπνευστής του, Γιώργος Μεγαλοκονόμος ήθελε να δώσει μια νότα από γλυκόπικρη γεύση, ακριβώς όπως αυτή που έχουμε όταν αφήνουμε τους αγαπημένους μας και τις αναμνήσεις μας πίσω.
Περιέχει 50ml Bacardi Carta Blanca,
20 ml από το φινετσάτο γαλλικό απεριτίφ Suze, συνδυάζοντας την παρουσία του Γαλλικού Στρατού στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922 με το cocktail,
10 ml ελληνικό και ιδιαίτερο λικέρ Skinos Mastiha Spirit, συμβολίζοντας τα δάκρυα που κύλησαν στα πρόσωπα την περίοδο εκείνη,
σταγόνες γρεναδίνης, θέλοντας να αποδόσει φόρο τιμής σε όλους όσους δεν κατάφεραν να διαφύγουν
και τέλος, λίγες σταγόνες Abbotts bitters, με αρώματα από κανέλλα και γαρύφαλλο, που δίνουν μια νότα από την περίφημη Σμυρναΐκη κουζίνα.
Smyrna Cocktail
50ml Bacardi Carta Blanca
20ml Suze
10ml Skinos Mastiha Spirit
1barspoon γρεναδίνη
3 σταγόνες Abbotts bitters (BOB’s)
Παγώνουμε το ποτήρι, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε mixing glass και σερβίρουμε σε coupe ποτήρι, χωρίς πάγο με κορφή ή φύλλο δυόσμου.
Smyrna cocktail, η αίσθηση της κληρονομιάς