Σας φαίνεται δύσκολο να μαγειρέψετε μοντέρνο λαχανόρυζο με καβούρι και αφρό λουίζας, ταλιατέλες σουπιάς με ντομάτα και καβούρι ή φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα λεμονιού, βανίλιας, ταμάρινδου και αφρό μελισσόχορτο; Ίσως το νέο βιβλίο του Μιχάλη Ντουνέτα να σας αλλάξει γνώμη.
Ο μεγάλος Έλληνας σεφ, μέλος της γενιάς των αρχιμαγείρων της νεοελληνικής γαστρονομικής άνοιξης, αποτελεί έναν από τους κύριους εκφραστές της nouvelle cuisine της χώρας μας. Το ταξίδι του Μιχάλη Ντουνέτα στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας είναι μακρύ και γεμάτο καταξίωση.
Η εμπειρία και η γνώση που αποκόμισε από αυτό το ταξίδι αποτυπώνεται σε ένα βιβλίο γεμάτο συνταγές. Συνταγές που δημιούργησε ο ίδιος για να μας δείξει ότι η Μεσόγειος κλείνει μέσα της αρκετή ουσία για να εμπνεύσει κάθε είδους καλλιτεχνική δημιουργία.
Οι συνταγές, ευφάνταστες αλλά και «φιλικές προς το χρήστη», μπορούν να μετατρέψουν τον ερασιτέχνη σε επαγγελματία. Το μόνο που ζητάει ο συγγραφέας είναι «προσήλωση στις δοσολογίες και στους χρόνους», όπως μας είπε στην παρουσίαση του βιβλίου του.
Το βιβλίο πλαισιώνουν οι φωτογραφίες του διεθνούς φήμης φωτογράφου τροφίμων Joerg Lehmann, ο οποίος έχει φωτογραφήσει πιάτα μεγάλων σεφ, όπως του Alain Ducasse και του Guy Martin. Το «Αρωμα Μεσογείου» είναι ένας οδηγός γεύσεων και αρωμάτων και ένα παράθυρο που ανοίγοντάς το η κουζίνα σας θα μυρίσει Μεσόγειο…
Εκδόσεις Hot Pepper
Σελ. 247