Χαράζω με μαχαίρι το πορτοκάλι σε σταυρό.
Αφαιρώ τα τέσσερα κομμάτια της φλούδας προσεκτικά μην σπάσουν.
Κόβω λεπτές κάθετες λουριδίτσες προσπαθώντας να μην σπάσουν .
Βράζω νερό σ' ένα κατσαρολάκι, κατεβάζω τη φωτιά και αφήνω τις φλούδες να σιγοβράσουν για 5 λεπτάκια μέχρι να φύγει η πικρίλα τους.
Σουρώνω και αφήνω να στεγνώσουν και να κρυώσουν εντελώς.
Τις ξαπλώνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τις ραντίζω με ζάχαρη, τις αφήνω για δέκα λεπτά και μετα σηκώνω το χαρτί από τις τέσσερις γωνίες και τις κουνάω για να πάει η ζάχαρη παντού. (Μπορώ να σταματήσω εδώ τη συνταγή έχοντας έτσι μιά απλούστερη εκδοχή, αλλά προσωπικά με καλεί η πικρή σοκολάτα να συνεχίσω...)
Βγάζω τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού από τη ζάχαρη και τα τινάζω ελαφρά να ξεφορτωθούν την πολύ γλύκα (εννοείται οτι φυλάω την αρωματισμένη ζάχαρη για το αυριανό κέηκ).
Βουτάω σε λιωμένη ζεστή πικρή σοκολάτα κάθε μπαστουνάκι , αφήνοντάς το να στάξει το περιττό του πάνω από το σκεύος.
Τα ξαπλώνω πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ξανά και ακουμπώ το ταψί στο φερ φορζέ έξω στη βεράντα για να κρυώσουν.
Πριν κρυώσουν, έχουν φύγει τα μισά.
Διαβάστε την συνέχεια στο blog της Αντζελίνας