BACK

Χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή λικέρ

Ο όρος λικέρ καλύπτει μία μεγάλη ποικιλία ποτών. Είναι κυρίως γλυκά, με έντονο άρωμα και γεύση και κάθε παράγει τα δικά της λικέρ. Η παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι μια ευχάριστη απασχόληση. Πέρα από την ικανοποίηση και την απόλαυση, ο συνδυασμός του με το κατάλληλο μπουκάλι μπορεί να καταλήξει σε ένα εντυπωσιακό προσωπικό δώρο για τους φίλους μας.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

•    Χρησιμοποιήστε τα λικέρ στη μαγειρική, για να φτιάξετε υπέροχες σάλτσες ή για να "σβήσετε" τα φαγητά σας, την ώρα που μαγειρεύετε.
•    Για την παρασκευή των λικέρ, αντί για κονιάκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσίπουρο (δηλαδή τσικουδιά ή ρακή), ρούμι ή βότκα.
•    Μπορείτε να παρασκευάσετε λικέρ που προέρχονται από το συνδυασμό δύο ή περισσοτέρων φρούτων. Πειραματιστείτε!
•    Εάν δε σας ικανοποιεί η γεύση του λικέρ που παρασκευάσατε, προσθέστε επιπλέον ζάχαρη ή κονιάκ
•    Όταν το λικέρ είναι έτοιμο (και σας ικανοποιεί η γεύση του), το φιλτράρετε με τουλπάνι (κομμάτι από άσπρο βαμβακερό ύφασμα αραιής ύφανσης) ή με φίλτρο καφέ.
•    Το μίγμα παρασκευής του λικέρ ή το λικέρ φυλάσσεται σε φιάλες που έχουμε κλείσει αεροστεγώς. Αεροστεγώς κλείσιμο μπορείτε να πετύχετε χρησιμοποιώντας ταινία "parafilm", την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα που πουλούν είδη για χημικά εργαστήρια.
•    Σε κάθε φιάλη που τοποθετείτε το μίγμα παρασκευής του λικέρ ή το λικέρ, μην ξεχνάτε να γράφετε την ημερομηνία παρασκευής ή την ημερομηνία εμφιάλωσης.
•    Τα λικέρ σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου, με ξηρούς καρπούς, με σοκολατάκια, κ.λ.π.
•    Όταν σερβίρετε ένα λικέρ, μπορείτε να προσθέσετε μέσα σ’ αυτό αποξηραμένα φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα ή βερίκοκα), φρούτα που έχουν γίνει γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
•    Προσθέστε λικέρ πορτοκάλι στο μίγμα της καρυδόπιτας ή της αμυγδαλόπιτας πριν ψηθεί.
•    Προσθέστε βύσσινο στο μίγμα για τρουφάκια.
•    Βρέξτε με λικέρ της αρεσκείας σας το παντεσπάνι για τις χειροποίητες τούρτες σας.
•    Σε όλες τις συνταγές ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιείται κονιάκ, μπορείτε αντί γι’ αυτό να χρησιμοποιήσετε ένα λικέρ της αρεσκείας σας.
•    Η γεύση των λικέρ επηρεάζεται έντονα από το είδος του οινοπνευματώδους ποτού που θα χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή τους. Πειραματιστείτε!

 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις