Το πρώτο της βιβλίο, "Lebanese Cuisine", έλαβε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο "Andre Simon" και θεωρηθήκε από την εφημερίδα Times του Λος Άντζελες, το 1998, ως ένα από τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής. Για το βιβλίο της "Mediterranean Street Food" η Times της Νέας Υόρκης έγραψαν οτι είναι "θαυμάσιο βιβλίο". Κέρδισε το βραβείο "Gourmand World Cookbook Award 2002" για το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της Μεσογείου στα Αγγλικά.
Η Anissa Helou ζει στο Λονδίνο, όπου έχει ιδρύσει την δική της σχολή μαγειρικής. Εμφανίζεται συχνά στην Βρετανική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Έχει γράψει πολλά άρθρα για την εφημερίδα Weekend Financial Times και έχει συμβάλει με άρθρα της και σε άλλες δημοσιεύσεις όπως το Gourmet, την Chicago Tribune και την Washington Post.
Anissa Helou
Η Anissa Helou είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βηρυτό του Λιβάνου συνεπώς, γνωρίζει τη Μεσόγειο όπως μόνον ένας καλοταξιδευμένος αυτόχθονας θα μπορούσε.
Κατηγορία:
Συνταγές - άρθρα από: