BACK

Αρνάκι με σπαράγγια

Μια ενδιαφέρουσα συνταγή με αρνί, ιδανική και για το Πάσχα στα άστυ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό λαιμός αρνιού
200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό σπαράγγια
χυμός ενός λεμονιού
24 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο με λίγο νερό
1 ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιντζάνι Κρέμα γάλακτος πλήρης

Οδηγίες:

Πλύντε το κρέας και στεγνώστε το, μετά χωρίστε το σε μερίδες.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, και τσιγαρίστε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψετε το κρέας. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει.

Στο μεταξύ πλύντε και ψιλοκόψτε τα σπαράγγια. 

Βράστε λίγο αλατισμένο νερό, προσθέστε τα σπαράγγια και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

Χύστε το νερό και αφήστε τα να στραγγίξουν.

Όταν το κρέας μαλακώσει, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξτε το χυμό του λεμονιού και την κρέμα γάλακτος  ανακατεύοντας τα καλά, έαν χρειαστεί πήξτε τη σάλτσα με το νερωμένο αλεύρι.

Ρίξτε όσο αλατοπίπερο κατά βούληση. 

Βάλτε σε ένα πιάτο πρώτα τα σπαράγγια και από πάνω τοποθετήστε το αρνί και τη σάλτσα. 

Διακοσμήστε με μαϊντανό αν θέλετε.

Tips

Μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: