Αρνάκι ραγού με ξερά δαμάσκηνα και βερύκοκα
Το αρνάκι ραγού με ξερά δαμάσκηνα και βερύκοκα είναι ένας όμορφος και ελαφρύς συγκριτικά τρόπος για να μαγειρέψουμε το έτσι κι αλλιώς πεντανόστιμο αρνάκι!
Συστατικά:
500γρ. αρνίσια ωμοπλάτη
200 γρ. ξερά δαμάσκηνα
100 γρ. ξερά βερύκοκα
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
50 cl νερό
1 πρέζα κρόκος Κοζάνης (ζαφορά)
1 κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. πιπερόριζα
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Το αρνάκι ραγού με ξερά δαμάσκηνα και βερύκοκαένας είναι ένας όμορφος και ελαφρύς συγκριτικά τρόπος για να μαγειρέψουμε το έτσι κι αλλιώς πεντανόστιμο αρνάκι!
Μαζί με τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα κάνουν ένα μαγικό συνδυασμό που σερβίρεται ιδανικά με κουσκούς ή ένα ρύζι basmati!
Μάλλον ένα πιάτο που ταιριάζει πιο πολύ σε κάπως πιο κρύες και σκοτεινές μέρες.
Μουλιάζουμε για 2 ώρες τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα σε χλιαρό νερό προκειμένου να φουσκώσουν.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες
τεμαχίζουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μέλι και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα μαζί με το νερό στο οποίο τα έχουμε μουλιάσει.
Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια πήλινη γάστρα ή σε ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, στο οποίο έχουμε ανοίξει μερικές τρύπες.
Βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 3 ώρες.
Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 240°C.
Σερβίρεται ιδανικά με κουσκούς ή ένα ρύζι basmati!