Σουβλάκια με αρνί και λαχανικά
Το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι εδώ σε μια πιο υγιεινή εκδοχή με συνοδεία λαχανικών. Ένας ευχάριστος τρόπος για να φάνε τα παιδιά το κρέας. Αν ψήνετε σε ψησταριά, μην ξεχάσετε να καλύψετε τα ξυλάκια με αλουμινόχαρτο για να μην καούν.
Συστατικά:
1 κιλό αρνίσιο μπούτι
3 πράσινες πιπεριές
3 κρεμμύδια
3 μέτριες ντομάτες
αρκετά φύλλα δάφνης
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα λαχανικά. Κόουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες στα τέσσερα έτσι ώστε να μπορούμε να τα περάσουμε στα καλαμάκια.
2. Τεμαχίζουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και φτιάχνουμε τα σουβλάκια
3. Περνάμε ένα κομμάτι κρεμμυδιού, ένα δαφνόφυλλο, κρέας, ντομάτα και πάλι κρέας και ούτω καθ' εξής μέχρι να γεμίσει τι καλαμάκι.
4. Αλείφουμε τα σουβλάκια με λάδι, τα ψήνετε στη σχάρα του φούρνου σε δυνατή φωτιά, την οποία στη συνέχεια χαμηλώνουμε για να τα σιγοψήσουμε.
5. Λίγο πριν γίνουν, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για όσο ακόμη χρειάζεται.