BACK

Αμυγδαλωτά της Μυτιλήνης, "γεμάτα"

Μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκίσματα με άρωμα και γεύση αμυγδάλου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

6 φλ. αμύγδαλα (περίπου 1 κιλό)
3 φλ.  ζάχαρη
1/2 φλ. ανθόνερο
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο

άχνη ζάχαρη

Οδηγίες:

 Σε νερό που βράζει βάζουμε τα αμύγδαλα να ζεματιστούν για 5 λεπτά.

 Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά περίπου, να στεγνώσουν, αλλά όχι να καβουρδιστούν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σαν σπασμένο ρύζι.

Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το άρωμα πικραμύγδαλου, ρίχνοντας λίγο-λίγο το ανθόνερο, μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή.

Παίρνουμε μικρές ποσότητες από την αμυγδαλόπαστα και την πλάθουμε σε σχήμα μικρού αχλαδιού.

Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να σταθούν για λίγες ώρες και τα τυλίγουμε με άχνη.

Καρφώνουμε ένα φαρύφαλλο πάνω στο καθένα.

Tips

Αν θέλουμε καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο πάνω στο κάθε αμυγδαλωτό.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: