BACK

Αρνάκι με τζίντζερ

Μία συνταγή με αρνάκι αρωματισμένο με τζίντζερ που θα σας κάνει να αγαπήσετε αυτή την παράξενη ρίζα ακόμα περισσότερο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

700γρ. ψαχνό αρνίσιο κρέας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
3 κουτ. σούπας κοφτές κορνφλάουρ
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας καλό ξίδι
1 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβετε το κρεάς σε μικρά κομματάκια.Μεσα σε ένα μπόλ ανακατεύετε το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, ρίχνετε τα κομμάτια κρέατος, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπόλ με μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε τις μαριναρισμένες μπουκίτσες του κρέατος ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και το ακουμπάτε επάνω σε μια πιατέλα.Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κόρνφλαουρ, τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν μια πηκτή μορφή.
Ξαναβάλτε το κρέας στο τηγάνι και ζεστάνετε το καλά και ρίξτε μέσα στο μείγμα του κόρνφλαουρ.
Προσθέστε μισό νεροπότηρο νερό και μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το κρέας να ψηθεί και να αποκτήσει μια πηκτή σάλτσα.
Ξαναρίξτε μέσα τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ανακατέψτε καλά, πιέστε τα να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια, σερβίρεται σε πιατέλα και  πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: