Φετουτσίνι με καπνιστό σολομό, βότκα και μπρίκ
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 09/18/2014 - 12:45
Συστατικά:
500 γρ. φετουτσίνι ή λιγκουίνι
200 γρ. καπν. σολομό
1 σκ. σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ ποτ. κρ. βότκα
2 κουτ. ψιλοκομμένο άνιθο
2 κουτ. σούπας μπρίκ ( αυγά σολομού με λαμπερό πορτοκαλί χρώμα)
1 κουτ. βούτυρο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Βράζουμε τα φετουτσίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το σολομό και σβήνουμε με τη βότκα.
Ρίχνουμε και τον άνιθο και ανακατεύουμε προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά.
Ενώνουμε το μείγμα με τα φετουτσίνι και τέλος ρίχνουμε και το μπρίκ.
Σερβίρουμε γρήγορα για να μην κρυώσει τρίβοντας φρέσκο πιπέρι
Tips
Διαλέξτε ένα καλό σολομό και μπρικ καθ ότι θα είναι η βασική γεύση στην μακαρονάδα σας.
Δοκιμάστε αν είναι δυνατόν τον σολομό να μην είναι πολύ αλμυρός.
Μην ρίξετε καθόλου αλάτι, μόνο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: